top of page
oie_transparent.png

VOSOG vzw

De website van onze overkoepelende organisatie.

oie_transparent(5).png

ISGF

ISGF is een wereldwijde organisatie voor volwassenen ter ondersteuning van Scouting en Guiding en wil de dialoog tussen gemeenschappen versterken via gemeenschapsgerichte projecten over de hele wereld. 
Het staat open voor voormalige leden van de World Association of Girl Guides en Girl Scouts WAGGGS en de World Organisation of the Scout Movement WOSM , en voor volwassenen die niet de mogelijkheid hadden om Scouts of Gidsen te zijn en actieve Scout / Guide-leiders maar die geloven in hun idealen. 
ISGF, opgericht in 1953 en ondersteund door WOSM en WAGGGS, heeft National Scout en Guide Fellowships in  67 landen en er volgen nog meer. Bovendien is het ook vertegenwoordigd in 39 landen met leden (individuen of groepen) van Central Branch.

logo_wosm2_hr_rgb.png

WOSM

Een belangrijk onderdeel van Scouting is ontmoetingen en interactie met jongeren uit de hele wereld. World Scouting brengt Scouts samen door internationale evenementen, mis de komende evenementen niet!

WAGGS-LOGO.jpeg

WAGGGS

We are the world’s only movement for every girl and any girl because we believe that each of them deserves to be the best they can be. We represent ten million girls in 150 countries.

GSB_Solid.png

GSB

GSB waarborgt en bewaakt de definitie, de kwaliteit en de standpunten van Scouts en Gidsen in België. GSB wil ook het internationale beleid van de verschillende associaties coördineren, met name tegenover de beide wereldbewegingen

logo_scoutsgidsenvl_groen.png

Scouts en Gidsen Vlaanderen

'Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens,
elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij.
We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven.
De natuur is onze troef.
We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer.
We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is.
Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen.
Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.'

bottom of page