top of page

Provinciaal bestuur

19163_1192280737612_7267916_n_edited.jpg

John van der Linden

Zwevende Eekhoorn

Provinciaal voorzitter

Eindverantwoordelijke Nieuwsbrief

Mijn scoutscarrière ...

10697132_683146478447128_223600422087820

Jean Moelants

Praatgrage Libel

Vice voorzitter

Als wolfje begon ik bij de 55ste Sint Jozef Edegem, Elsdonk. Na een geslaagde carrière tot bij de Voortrekkers ging ik verder in leiding als Vaandrig voor de Jongverkenners. Later doorgegroeid naar de Elsdonk Oud Scouts.  Als voorzitter doe ik mijn best sinds 2006.

Sinds 1973 ben ik lid bij VOSOG, waarvan mijn vader Felix medestichter was.  Toen  Leo Vranckx in 2014 zware gezondheidsproblemen kreeg werd ik gevraagd als Vice Voorzitter in het nieuwe bestuur van  VOSOG Provincie Antwerpen. Kort daarna echter  kreeg onze Voorzitter Francis ook problemen en nam ik het Voorzitterschap over. We moesten roeien met de riemen die we hadden. We slaagden er  wel in het ledenaantal in de provincie Antwerpen te laten groeien tot bijna 2000 leden. Dit jaar gaf ik de Voorzittersfakkel door aan John van der Linden en werk zelf  met veel plezier verder als Vice Voorzitter om VOSOG in de provincie algemeen bekend te maken en de wisselwerking tussen alle VOSOG kernen te bevorderen.

IMG_6660_1_edited.jpg

Françoise Renders

Totem

Secretariaat

Ledenadministratie

Mijn scoutscarrière ...

oie_5M4XX3TfikbD_edited.png

Toby Schepens

Levenslustige Secretarisvogel

Communicatieverantwoordelijke (Facebook, website, ...)

Ik ben begonnen in 2000 als leiding bij de 13de Sint-Joris landscouts. Een jaar later was ik groepsleider voor een tijdje. Nadien ben ik districtscommisaris geweest van district Zilverbeek binnen Gouw Antwerpen. Om zo ook nog 1 jaartje assistent gouwcommisaris te zijn voor diversiteit. Samen met twee andere hebben wij den A64 Vosog-De Slijkschepper opgericht. ons doel is om dé Kern te worden voor alle oud scouts binnen Berchem. Tenslotte in 2017 ben ik dan bij het bestuur van Vosog Antwerpen gestapt.

foto_FDW_edited.jpg

Francis De Wilde

Bezige Specht

Penningmeester

Ledenadministratie

Mijn scoutscarrière is, zoals bij velen, gestart als Welp bij de lokale scoutsgroep H. Kruis in Mechelen. Na alle takken te hebben doorlopen, heb ik de scouts even achter mij gelaten om bij het AEP een leidingcursus te volgen en met die vereniging actief op kamp te gaan.
Maar van zodra onze oudste zoon op zijn beurt naar de W’outers ging, heb ik mij vrij snel geëngageerd in het oudercomité, later omgevormd tot Groepscomité. Zowat 25 jaar ben ik er actief geweest en realiseerde ik in 1995 mee een mijlpaal voor onze groep, de nieuwbouw van een lokaal van 130m², eigenhandig opgebouwd en allemaal gefinancierd met eigen middelen en activiteiten die we tussendoor deden.
En dan is plots de tijd rijp om actief te worden in het bestuur van Vosog Mechelen, waar ik trouwens nog steeds mee bezig ben. Als verlengstuk hiervan geraak je dan in de Provinciale Raad en verder naar de job van penningmeester in het Provinciaal Bestuur …

bottom of page